top of page

Kočione pločice i diskovi u Markone PEGAZ-u!


Škripa, grebanje, vibriranje... Ovo su samo neke pojave koje vozači mogu primetiti u toku vožnje i u skladu sa tim reagovati. Međutim, šta znače ove poruke tumačimo u ovom delu teksta. U skladu sa savetima i vi reagujte i što pre uklonite problem, jer kočnice moraju da rade besprekorno, i tu nema mesta odlaganja, tipa, sutra ću... 1 ZVUK GREBANJA PRI KOČENJU Uzroka može biti više, od iskrivljenog ili potrošenog diska, pogrešno postavljene pločice, problema sa kočionim kleštima... Proverite u servisu. 2 ZVUK CVILJENJA PRI KOČENJU Najčešće je reč o istrošenim pločicama, pa se čuje cviljenje metala o metal, odnosno o kočioni disk. Zamenite pločice. 3 VIBRACIJE PRI KOČENJU Ovde je najčešće reč o oštećenom disku, koji je ili kriv ili istrošen. Provera u servisu je obavezna. 4 PRI KOČENJU VOZILO VUČE U JEDNU STRANU UZ GREBANJE I VIBRACIJE Provera u servisu je obavezna! Ovo se dešava kada se pločice ne troše ravnomerno, što se dešava ukoliko nisu bile dobro montirane. Još jedan razlog može biti i iskrivljen kočioni disk. 5 SLABIJE KOČENJE UZ GREBANJE I VIBRACIJE Zamena pločica je obavezna! Ovo se dešava kada se zbog loše montaže pločice troše sa zadnje strane, što uzrokuje ubrzano trošenje i pločica i diska. 6 GREBANJE I JAKE VIBRACIJE Zamena pločica i provera diska je obavezna. Ovo se najčešće dešava kada je disk iskrivljen ili ako je pločica nejednaka. 7 PRETERANO GREJANJE DISKOVA Ovo se dešava kada kočiona klešta ne rade dobro i ostanu zaglavljen, iako je vozač popustio papučicu kočnice. Obavezna je poseta servisu! (Preuzeto sa „Auto Bild“)

U Markone PEGAZ-u možete nabaviti kompletnu ponudu kočionih pločica i diskova TRW Lucas, Brembo, Galfer po povoljnim cenama. Pozovite nas, ili nam se Javite za cene putem našeg online formulara na ovom linku:

Pozovite ili pišite:

Markone PEGAZ D.O.O. 064 82-44-000 Za sve dodatne informacije slobodno nas pozovite ili pišite! Telefonom, e-mailom na office@markone-pegaz.rs, porukom na Facebook-u, Viberu i WhatsApp na +381648244000. Radno vreme za pozive je od 8:00-20:00h radnim danima i subotom. Za više informacija posetite našu web stranicu: http://www.markone-pegaz.rs Robu isporučujemo na kućnu adresu u celoj Srbiji. Za iznose preko 10.000,00 Din. o našem trošku!

Comments


bottom of page